FruGrøn’s bedste tips på TV-øst

Husarbejde kræver planlægning og fælles mål, hvis vi som familie vil gøre en forskel. Teknik og maskiner kan give besparelser, men skal adfærden ændres kræves er samarbejde og planlægning. Lad det komme på dagsordenen til aftensmaden, og inddrag hele familien. En god strategi er, at starte med at aflæse elmåler, gasmåler og måske også vand måler og derefter sætte nogle mål, hvor “besparelsen” bruges til noget godt.

 

Mine 4 bedste råd til at spare energi er:

1 – Gå i bad efter hinanden, og den sidste slutter med et koldt brus
– så bruger I også det varme vand i rørene. Og bakterierne udvikler sig ikke i det kolde vand i rørene

2 – Vask hænder i koldt vand og god håndsæbe. Det fjerner også corona virus!
– Og der står ikke varmt ubrugt vand i rørene, som fremmer vækst af bakterier!

3 – Mål temperatur i fryseren. Minus 14 grader er nok til korttidsopbevaring af fødevarer
– Hvis du tømmer fryseren i 4 måneder om sommeren halverer du energiforbruget om mindsker madspil. Drop den ene fryser og spis friske fødevarer.
– Men det kræver planlægning!

4 – Gør rent med en mikrofibermoppe. Samler skidt uden brug af el, vand og rengøringsmidler

5 – Vask tøj efter vejrudsigten. For at tøjet tørrer hurtigt udendørs skal det være tørvejr, blæst og lav luftfugtighed ( under 80%RF). Og sol vil også være ok.

Se mine sparetips på TVeast.dk den 3.11.2022

 

https://www.tv2east.dk/arkiv?date=2022-11-03&clip=a99cded3-6f17-419e-a327-f635dc2dc2f3

 

Brug el, når den er billig

Planlæg dit energiforbrug og flyt det til timer, hvor energien er der og hvor det er billigst. Generelt er den billigst om natten, over middag og ofte også i weekenden. men prisen pr. kWh afhænger også at vejret. Efter januar 2023 stiger nettariffen, så det kommer til at koste ca. 2kr./kWh i tidsrummet mellem 17 – 20, og dertil kommer prisen for selve strømmen.


Gå ind på en uvildig side, at se hvad strømprisen er. På eloverblik.dk kan alle gå ind og se deres elforbrug time for time og hvad energien koster time for time. nedenfor er min favoritside.

Den 12. maj 2022 var det næsten gratis at vaske og tørre tøjet. På skemaet ses at 1 kWh kl. 14 kun koster 21 øre, så i gang med vasketøjet! Tjekker du samtidig vejrudsigten på dmi.dk er er det tørvejr, god blæst og en lav luftfugtighed på 50%RF. Tøjet tørrer hurtigt, gratis og uden brug af energi.

Link til elpris2wen.dk Hver dag kl 13 opdateres denne prognose