Klimavenlige opskrifterNyhederOpskrifter

Fastelavnsboller med marcipan

Bag nemme og lækre fastelavnsboller med børnene!

Efter jul er der ofte billig marcipan og nougat i butikkerne. Nogle har rester af forskelligt slik efter julen. Sammen med sur æblemos er det perfekt fyld til fastelavnsboller

25 g gær – udrøres i 2 dl koldt vand – derefter iblandes:
100 g smeltet smør
1/2 dl sukker
1/2 tsk. salt
1 æg
ca. 400g mel

Røres godt sammen. Dejen må gerne være lidt klistret. Hæver ca. 1time.

Æltes igen på bordet og 12 boller trilles og mases flade på bordet.  På hver bolle lægges 1spsk. æblemos eller lidt sure æbler og et stykke marcipan/nougat, chokoladerester, frugtkompot eller lignende. Formes som boller som trykkes godt sammen i bunden så fyldet ikke løber ud.

Hæver et par timer i ovnen. Spray gerne med vand i ovnen. Ovnen tændes på 200 C°, og bollerne pensles med æg.
Bagetid ca. 15 – 20 min. Pyntes evt. med farvet glasur. 

se min video:



CO2 tips: Der kan bruges rester af julegodter, marmelade, eller æblemos fra egen have. Man slipper for at lave remonce. Efter jul er der billige julegodter i butikkerne. Til mine grønne Fastelavnsboller købte jeg 250g marcipannougat i Aldi for 6 kr. og sammen med sur æblemos fra mine Filippaæbler smager det godt. Eller 250kr marcipan nedsat til 25kr (2/21)