Klimavenlig måltiderProduceret lokalt

Spis Lokalt og vildt

At spise fødevarer der er produceret lokalt, “høstet” i egen have eller i vores skove må da være CO2- venligt i det store perspektiv, eller er det?

I Sorø har vi i flere år arbejdet på at fremstille og dyrke lokale fødevarer. Vi er nogle, der har været med til at opstarte “Grønne Familier” hvor vi bl.a. har holdt happening med Ritt Bjerregård om dyrkning af økologiske æbler, uddelt “ØKOSORØ-prisen” til den butik der solgte flest lokale og økologiske fødevarer og sat gang i lokale aktiviteter. For nogen år siden var vi endnu nogle ildsjæle, der oprettede gruppen “SpisSorø- vildt og lokalt”. Her har vi haft mange spændende aktiviteter de seneste år.

Vores mål var at sætte fokus på at producere vores fødevarer lokalt, spise vilde urter og kød fra vores mange skove, og dyrke i private haver.

I Sorø producerer vi så nu selv grise, får, geder, æg, kyllinger, gæs og masser af frugt og grønsager, honning m.v. Vi er også godt med, når det gælder “madspild” fra vores butikker. Læs mere om hvor du kan købe CO2-venligt i Sorø.

Læs mere på SpisSorø.dk eller gå ind på vores FB gruppe: SPISSORØ – vildt og lokalt

Få ideer til at købe lokalt i vores pjece.