BoligFruGrøn testGrøn rengøringVinter

CO2tips – rengøring lammeskind

Lammeskind bliver ulækre, når de er indendørs hele året. Men hvordan rengøres de dejlige hvide lammeskind? Må de kommes i vaskemaskinen, tåler de frostvejr og hvad skal de rengøres med?. Kan man fjerne en grim lugt?

Lammeskind behandles som uld

Lammeskind er i sig selv selvrensende og rengøres jævnligt ved at ryste og evt. børste dem lidt så ulden forbliver let og luftig. Er ulden meget klumpet, kan det børstes let med en mellemblød børste, der ikke har for skarpe pigge.

Det har godt af, at komme ud og hænge. Som en uldsweater bliver lammeskind genopfrisket ved at hænge ude om natten. De optager fugt, og når de tørrer igen fordamper smuds og dårlig lugt med vanddampen. De må ikke tørres i direkte sollys, da de så kan blive gullige. Er der kommet pletter på suges de straks op og renses med skum fra et lanolinholdigt rengøringsmiddel. Det kan være sæbespåner, som nu også fås i flydende form.

Du kan gøre meget og få skindet luftigt og flot i farve igen. Læs mere i mit notat:  

Køb lækre lamme skind i Svendborg eller på nettet hos Køb lækre lammeskind https://skindoguld.dk/shop/7-lammeskind/