Klimavenlig måltiderKøle-FrysOpbevaring og syltningSpar energiTilberedning

Billig piskefløde?

Før jul var piskefløde på tilbud til 3,85 kr. for 1/2 liter.
Hvis du som mig har købt lidt for meget, så er det CO2 frås, at smide fløden i kloakken. Du kan bruge dem kreativt:

Hvis du ikke lige kan nå det i dag den 1. Januar, så sæt det 1 time i fryseren. Ved at køle det ekstra ned forlænges holdbarheden.

Hæld fløden i små bageforme, frys det og du har små portioner til en god sove, en gryderet, pastasovs, æggekage eller til bagværk.

Lav en lækker isdessert

Letfrossen dessertkage
Marengsbunde:
4 æggehvider
200 g sukker
Pisk æggehviderne halvt stive. Pisk 25 sukker i og pisk dem helt stive. Vend herefter 175 g sukker i. Tegn to cirkler med ca. 22 cm diameter på en bageplade dækket med bagepapir. Fordel dejen heri og bag bundene 35-40 min. Ved 140 grader.

Fyld:
1⁄2 l piskefløde
2 spsk pulverkaffe
2 spsk sukker
Pisk fløden halvt stiv. Kom sukkeret og pulverkaffen i og pisk fløden netop stiv. Læg den ene marengsbund i en springform. Fordel flødeskummet over og pres den anden bund forsigtigt over.
Efter 1 – 2 timer i fryseren er kagen letfrossen og klar til servering.
Kan laves flere dage i forvejen. Stilles i køleskab ca.1 time før servering.
I stedet for kaffe kommes frisk afdryppet frugt i fløden. Fx hindbær fra haven

Eller du kan lave en lækker lagkage, og give naboerne et stykke hver