Klimavenlig måltiderKøkkenhaveOpskrifterProduceret lokalt

Grøn Kærlighed

Her i juni er der nye kartofler i butikkerne. De er ofte af forskellig kvalitet.

Hvis du har flere gamle kartofler er det en god ide, at bruge dem kreativt.
Brug gerne forskellige sorter, og skræl en stor portion. Skær dem i uens stykker, dæk dem med vand og kog dem i 15 minutter. Det skal være UDEN salt, da der skal være bid i mosen. Kog evt. havens grønne urter med eller kom dem i efter kogning. Hæld vandet fra kartoflerne op i et krus. Mos dem og tilsæt lidt at vandet. Tilsæt hakket Persille, brændenælder, hvidløg eller andre af urterne. Mosen bliver flot grøn hvis du blender det grønne med lidt olie og tilsætter det til de groft mosede kartofler. Smages til med salt og peber, evt. lidt smør eller piskefløde.

Gamle kartofler med spirer kan lægges i jorden eller de kan anvendes til bagekartofler, ovnfritter eller forskellige retter med kartoffelmos.

Nye kartofler er mere CO2 krævende end gamle. Dette fordi de nye giver lille udbytte

Nye kartofler fra udlandet kræver ekstra energi til transport