Den vilde haveKøkkenhave

Plant æbletræ sådan

Et af de bedste CO2 tips er, at plante nogle æbletræer. 

Træer optager CO2 fra luften og giver samtidig frugt til familien. Det sparer transport og emballage og det giver ungerne en god naturoplevelse at plukke sit eget æble hver dag.  

Sådan planter du et æbletræ i haven:

Ib fra Broby Planteskole viser hvordan man planer et træ

Det er en god ide, at vælge nogle gode, nemme og resistente æblesorter. I min have har jeg Discovery, som vi kan plukke af i et par måneder. Discovery skal ikke lægges i kasser, men de skal plukkes hver dag inden de spises. de er  saftige og superrøde. Mine andre træer er Rød Ingrid Marie, Filippa og det seneste, Rød Pigion. 

En god ide er også at aftale med naboerne hvilke æblesorter de har, så man kan bytte. Min nabo har det meget sene æble, Rød Elstar og en anden af mine venner har Belle de Boskop. 

Afgrøder fra villahaven
CO2 tips. Minimer fliser og græsplæne og dyrk egne grønsager og frugter