Lav dit eget mundbind?

I Videnskab.dk (02.08.2020) fortæller en professor, at man godt kan lave et mundbind selv, mens en anden professor fraråder hjemmelavet fordi: “»At gå med sådan en snasket maske en hel dag mener jeg ikke er hensigtsmæssigt. Den skal koges, og hvis det stod til mig, skal den koges hver tredje time…..” Han foreslår, at vi går med de samme mundbind som anvendes på sygehuse. Da de begge er enige om, at der mangler videnskabelig evidens for virkningen. så igen , er her forslag til hvordan man nemt kan lave sine egne masker fx. af genbrugsmaterialer.

SÅ til alle jer, der kun anvender maske i kortere tid og som ved, at corona virus ødelægges ved 40-graders vask er det da en god ide, at bruge et tørklæde i flere lag eller prøve selv at lave en maske af noget gammelt tøj. Bomuld, silke, uld og blandings tekstiler er gode til at opfange mindre luftbårne partikler som støv og fugtighed.

Så tag tørklædet af uld, eller den gamle ble frem og fold den nogle gange og brug den, når du går i det offentlige rum eller i supermarkeder. Flere lande har gode opskrifter på, hvordan man selv kan lave en god maske. Her viser Dr. Jerome Adams, Surgeon General, den førende talsmand for spørgsmål om folkesundhed i USA’s føderale regering hvordan man nemt laver an maske af en gammel T-shirt af bomuld.