DrivhusGrøn rengøringVinduer

Brug regnvand

Hele de sidste år har mine vandbeholdere sparet mig for mange liter vand. Her på siden er der ideer til hvad regnvand kan bruges til.

Afvaskning af hus og vinduer

Fat i den langskaftede kost og fyld en stor balje med 1/2 dl soda og et par sprøjt håndopvaskemiddel. Fej tagudhænget, mur og vinduer af med kosten inden vinduerne sæbes ind. Kør dem over hvis de er meget beskidte. Hent endnu en spand vand og kast vand på ruderne med en kop.
Da regnvand ikke indeholder kalk, kommer der ikke pletter på ruden. Men er man meget sippet, kan de få en omgang med skviseren.

Med al den regn vi har i perioder, vil det være en god ide at bruge det til toiletskyl. jeg har 10 liters spande stående og bruger dem. Det giver god motion.

Hvis du bruger en kondenstørretumbler, er vandet i beholderen også kalkfrit. Vil du bruge meget få liter på rengøring af vinduer så kom det kalkfri vand i have sprøjten. Og vupti.

Brug regnvand i toilet

Hvis tiden er til det, er det en god ide at bruge regnvand til toiletskyl. Fyld 10 liters spande og stil dem så de nemt kan komme på toilettet. De seneste år har jeg brugt regnvand til toiletskyl, og det har givet mig god motion.

FruGrøn ønsker: Smarte beholdere til regnvand som skyller direkte ud i toilettet.

Brug regnvand i drivhus og krukker

En god ide, at bruge regnvand til at vande blomster både ude og inde. Fyld plantekasserne op når der er overskud i vandbeholderen, eller tøm den lige inden der kommer regn. Første gang plantekasserne fyldes er det bedst at blande det med halvt påstevand.