Grøn rengøringPersonlig hygiejne

Mundbind uden mikroplast?

Mange bruger de lyseblå sygehus mundbind flere gange inden de skiftes og andre “taber” dem i naturen.
Hvad nu hvis de afgiver mikroplast?
Hvad nu hvis vi selv syr mundbind, så der ikke kommer mere mikroplast i naturen eller affaldsspanden.

På videnskab.dk (03.11.2020) fortæller artiklen “Sådan kan mundbind blive mere miljøvenlige” at hvis alle borgere i Storbritanien bruger et mundbind om dagen i et år vil det blive til 66.000 tons kontamineret affald og 57.000 tons plastikemballage.
Så lad os komme i gang med tørklæder i forskelligt materiale eller sy nogle selv af genbrugsstoffer!

Mundbind
16 lag stof…..Godt nok?

WHO viser hvordan

Det er vigtigt, at mundbind sys efter de retningslinjer som er givet af Sundhedsstyrelsen. Her er en lille video fra WHO. Som næseklemme kan man også bruge en klips eller en piberenser. Der er mange gode videoer om det på youtube.