Nej til minus 18 grader i fryseren
Så har fået bekræftet mine test videnskabelig!
I mange år har jeg forgæves spurgt begrundelsen for at der skal være -18 grader i vores frysere. Mine test viser, at det både hygiejnisk og kulinarisk er nok at fryse ved -14 grader.
Mål temperaturen i din fryser! Hvis den er -24 grader vil du spare ca. 34% af energien hvilket var 207Kr/år for mig
Forskning viser nu at ved at sænke temperaturen 3 grader sparer vi masser ad CO2 uden at det går ud over kvaliteten. Indpakning af det frosne har større betydning end temperaturen.
Læs mit Notat om Fryser. energi under brug
Citater fra Rapporten om lavere temperaturer i frysere
“Increasing frozen foods temperature by 3 degrees
would save 17.7Mt CO2e /yr carbon emissions from a reduced
generation capacity, which is equivalent to carbon emitted by nearly 4 million cars/yr”
“To ensure frozen food quality, product selection, processing
and packaging are more important than temperature”
Within the energy transition context: The 3 degrees of
change will avoid building more than 11.4 Gw of new wind
generation capacity which would cost $14.8 billion
En ny rapport kaldet
Three Degrees of Change , tyder forskningen på, at temperaturer på frosne fødevarer kan ændres fra -18°C til -15°C for at spare den tilsvarende kuldioxidemission på 3,8 millioner biler om året.
Forskningen blev ledet af University of Birmingham, det Paris-baserede International Institute of Refrigeration og London South Bank University, blandt andre.