Vask tøj med gratis strøm

Her den 5. februar 2022 blæser det, solen skinner og det regner ikke. Vil du gøre en indsats for klimaet, så er det en god ide, at tømme vasketøjskurven og sætte gang i vaskemaskine, opvaskemaskine og evt. tørretumbler.

Strømmen koster kun omkring 10 øre/kWh. I går ved samme tid kostede den 93 øre/kWh og i forgårs var en oppe på 1,59kr. Selvom en vask kun koster omkring 1 kWh og en tumblertørring omkring 1,5 kWh er det alligevel en god ide, at holde øje med vejret inden maskinen startes.

Grunden til den lave pris er overskuds el i systemet. Vindmøllerne kører, solen giver lidt energi og måske er der også energi fra vandkraft i Norge. Pointen er, at det er el der er produceret på vedvarende energi kilder og er derfor meget CO2 venlig.

Tjek din elpris

Du kan se hvad den rene elpris vil koste på Sjælland med Microsoft power BI som du finder på http://elpris1.wen.dk/ og http://elpris2.wen.dk/

Tjek elprisen inden tøjvask
Siden opdateres hver dag, så du kan se dagen før hvornår du skal starte vaskemaskinen.

Vil du tørre tøjet udendørs i den friske luft bliver det også tørt på en dag med blæst og sol. Går du ind og tjekker luftfugtigheden på DMI er den dog stadig høj (80%RF) efter den megen regn der er kommet de seneste dage. Tøjet tørrer hurtigst i blæst og ved en lavere luftfugtighed. I næste weekend er luftfugtigheden efter prognoserne på DMI på omkring 65%RF. Så vil tøjet tørre hurtigere.

Til elprisen betaler du også ca. 40 øre/kWh for transport af el koster 90,30 øre/kWh i afgifter og ca. 47 øre/kWh i moms. ( = 157kr/kWh) Kilde elpris.dk 4000kWh i Andel. Selvom den samlede besparelse kun gælder elprisen, så er du med til at gøre noget for miljøet. Når strømmen er billig er den også mere CO2 venlig, så vær med til at gøre en forskel.


Hvidvask
Vask tøj, når det er tørt, når det blæser, når solen skinner og luftfugtigheden er lav (65%RF)